MANGAL SEZONU GELDİ.BİR PROFESYONEL GİBİ BARBEKÜ YAPMANIN İPUÇLARI VE PÜF NOKTALARI

13-04-2024 22:40
MANGAL SEZONU GELDİ.BİR PROFESYONEL GİBİ BARBEKÜ YAPMANIN İPUÇLARI VE PÜF NOKTALARI

Mangal  Sezonu Geldi: Bir Profesyonel Gibi Barbekü Yapmanın İpuçları ve Püf Noktaları

Günler uzadıkça ve ısındıkça, ızgarayı yakmanın ve barbekü sezonunu başlatmanın zamanı geldi! Yazın ızgara yapmak ve harika yiyecek ve içecekleri bir araya getirmekten daha çok sevdiğimiz çok az şey var. 

Burgerlerden sosisli sandviçlere, köftelerden ,şiş kebaba, adanadan ,tavuk kanattan sulu bifteklerden kemiksiz kaburgalara kadar hiçbir şey açık ateşte pişirilen yemeğin tadı kadar olamaz. Ve bu günlerde vegan köftelerden lezzetli sebzeli kebap şişlerine kadar pek çok bitki bazlı seçenek de var. Ne yemeyi seviyorsanız, bir şeyi biliyoruz: Izgaraların Kralı olarak taçlandırılmak (yoksa o barbekü mü?) bu yazın en büyük ödülü.

Şans eseri, hepimiz yemek pişirmeyi basit ve lezzetli hale getirmeye çalışıyoruz. İşte bir sonraki barbekünüzde ızgara becerilerinizle herkesi etkilemek için Aksa Şömine nin  en önemli ipuçları ve püf noktaları. 

Mangalınızı ve Izgaranızı hazırlayın

Pişirmeye başlamadan önce mangalınızın ve ızgaranızın temiz ve çalışır durumda olduğundan emin olun. Izgaraları tel fırçayla fırçalayın ve ocakların herhangi bir kalıntıdan arınmış olduğundan emin olun. Muhtemelen kullanmayalı uzun zaman oldu ve birinin isteyeceği son şey, akşamını mahveden tozlu bifteğin tadıdır.

Gazlı  tüplü  mangal kullanıyorsanız mangal tüpünün  deposunun dolu olduğunu ve bağlantıların sağlam olduğunu kontrol edin. Kömürlü ızgaralar için yeterli miktarda kömürün olduğundan ve eşit şekilde dağıldığından emin olun.

Etinizi marine edin

Etinizi marine etmek, lezzet katmanın ve sert kesimleri yumuşatmanın harika bir yoludur. Bazı mangal Gurmeleri  , özellikle bifteğin asla marine edilmemesi gerektiğini söylüyor; ancak etinizi daha yumuşak ve lezzetli hale getiriyorsa, bunu yapın deriz. 

Mağazadan satın alınan marinatları kullanabilir veya zeytinyağı, sirke, otlar ve baharatlar gibi malzemeleri kullanarak kendiniz hazırlayabilirsiniz. En iyi sonuçları elde etmek için etinizi ızgara yapmadan önce en az 30 dakika (veya birkaç saate kadar) marine edin. Bunu bir gece önceden yaparsanız bulaşıkları yıkamaya da başlayabilirsiniz. Barbekü ve dumanlı tatlar sığır etiyle, kuzu eti ise otlar, sarımsak ve limonla iyi gider.

Doğru sıcaklığı elde edin

Tıpkı fırın veya ocakta yemek pişirmek gibi sıcaklık kontrolü de çok önemlidir. Açık ateşte gözlem yapmak, kapalı alanda yemek pişirirken olduğundan biraz daha zordur, ancak bu noktada anında okunan inanılmaz bir termometre devreye girer. 

Burger , köfte , adana kebab ve sosisli sandviçler için ızgaranızı orta-yüksek sıcaklığa . Biftek , pirzola gibi daha kalın et kesimlerinde, dışını kızartmak için daha yüksek bir ısıyla başlamak ve ardından pişirmeyi bitirmek için ısıyı düşürmek isteyeceksiniz.

Arkadaşlarınıza 'bifteğinizin nasıl yapılmasını istersiniz?' diye sormak isterseniz ve aslında her seferinde mükemmel sonuç verdiğinden, bir termometre gerçekten değerli bir yatırımdır.

Kötü bir işçinin her zaman aletlerini suçladığı doğrudur ANCAK doğru ekipmana sahip olmanın ızgara yapmayı daha kolay ve güvenli hale getirebileceği de doğrudur. Ve daha lezzetli! Her aletin güneş altında olmasına gerek yok, ancak tıpkı yemek pişirmede olduğu gibi, kaliteli temel bilgilere sahip olmak, sonuçlarınızı önemli ölçüde artıracaktır.

Etinizin iç sıcaklığını kontrol etmek için iyi bir maşa, spatula ve et termometresine yatırım yapın. Sebze ve balık gibi daha küçük veya daha hassas yiyecekleri pişirmek için ızgara sepeti veya folyo paket kullanmayı da düşünebilirsiniz.

Mezeleri , garnütürleri  unutmayın

Et genellikle gösterinin yıldızı olsa da, mezeleri unutmayın! İyi meze , özellikle de bir yemek yapmıyorsanız, yaz barbeküsünüzü bir araya getirme veya bozma yeteneğine sahiptir. 

Mezeden başka ek garnütürlerden Koçanda ızgara mısır, yeşil salata, fırında fasulye, patates salatası ve lahana salatası, yapımı kolay ve her zaman popüler olan klasik barbekü garnütürleridir. Ancak olağan şüphelilere takılıp kalmanıza gerek yok. Sıcak bir gün için her zaman kömürde kızartılmış sebzeleri, Orta Doğu esintili soğuk meze türü yemeklerden oluşan bir ziyafeti veya meyve bazlı bir salatayı tercih edebilirsiniz. 

Mangalı Tatlı bir nokta ile  bitirin

Barbekü ziyafetinizi tatlı bir ikramla sonlandırın. Brownie veya kek gibi kolay tepside pişirilen klasikleri tercih edebilirsiniz. 

Ateşi kullanmak istiyorsanız şeftali, ananas ve karpuz gibi fırfırlı meyveler lezzetlidir ve yapımı kolaydır ve dondurmayla iyi uyum sağlar. Veya ızgara sepetini kullanarak tatlı yapmayı veya marshmallowları ateşte kızartmayı da deneyebilirsiniz.

Bu ipuçlarıyla barbekü sezonunuzdan en iyi şekilde yararlanmaya hazırsınız. İster arkadaşlarınız ve aileniz için bir ziyafet hazırlıyor olun, ister evinizde sakin bir gecenin tadını çıkarıyor olun, sıcak havayı kutlamak için arka bahçede barbekü yapmaktan daha iyi bir yol olamaz. O halde mangalı  ateşleyin ve güzel zamanın ve yemeklerin keyfini çıkarın.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.