Kömürlü Mangal için Hızlı ve Kolay Mangal Ateşi oluşturmanın 4 Yöntemi

17-02-2024 14:42
Kömürlü Mangal için Hızlı ve Kolay Mangal Ateşi oluşturmanın 4 Yöntemi

Kömürlü Mangal için Hızlı ve Kolay  Mangal  Ateşi Oluşturmanın 4 Yöntemi

Kömürle yemek pişirmeye dair anılarınız hüsran ve utançla mı dolu? Kömürle yemek pişirmeyi seviyorsunuz ama daha ateşi hazırlamadan yemek pişirmeye olan ilginizi mi kaybediyorsunuz?

 

Kömür ateşi yakma konusunda ustalaşabilir ve kömürünüzü hızlı ve hiç stres yaşamadan nasıl yakacağınızı öğrenebilirsiniz. Bu yazıda size nasıl yapılacağını göstereceğiz.

Kömürlü Mangal  ateşini başarıyla yakmak için, onu yakmaya yetecek kadar zaman ayırmanız ve tütsüleme veya ızgara için doğru aletlere ihtiyacınız olacak. Aşağıda, her birini ne zaman kullanacağınıza karar vermenize yardımcı olmak için kömür yakmanın beş yöntemini özetledim.

1: Kömür Tutuşturma Bacası Kullanmak

Kömür tutuşturma bacası, kömürü yakmak için kullanışlı bir metal silindirdir. Kömürü dik bir sütunda tutar ve bacanın altındaki havalandırma delikleri havanın bacadan geçmesini sağlar. Bacayı kömürle doldurun, altına biraz çıra ekleyin ve ardından bir kibrit veya çakmakla yakın.

Baca, kömür yakmanın en hızlı yolu değildir, ancak kolaydır; bir kez başladıktan sonra, siz eti hazırlamaya odaklanırken işini yapmasına izin verebilirsiniz. İşte kömür bacasını yakmanın birkaç şık yolu.

·         Buruşuk Gazete veya Kömür Torbasının Bir Parçası. Birkaç parça kağıdı toplayıp bacanın alt ucuna sokun. Üzerine kömürü ekleyin ve kağıdı kibritle yakın.

·         Kağıt Havlu ve Yemeklik Yağ. Bir veya iki kağıt havluyu yağlayın veya gresleyin ve bacanın dibine yerleştirin. Üzerine kömürü ekleyin ve kağıdı yakın. Yağ, mum fitilindeki balmumu gibi yanmayı yavaşlatır. Bu yöntem, gazete yöntemine göre daha az kül üretir ve çokça gazete  gerektirmez.

·         Gazlı Izgaranızda Yan Brülör. Bacaya kömür ekleyin ve gaz ocağının üstüne yerleştirin. Kömür yanana kadar brülörü açın.

·         Mangal tutuşturucuları. Baca tabanına bir veya iki tutuşturucu  yerleştirin, bacayı kömürle doldurun ve tutuşturucuyu  bir kibritle yakın. Kömürü yakacak kadar uzun süre yanacaktır.

Alevler bacanın üst kısmından dışarı sıçradığında veya üstteki briketlerin kenarları griye döndüğünde, bunları deri eldiven kullanarak dikkatlice ızgaraya veya tütsüleyicinize atın. Bu yaklaşık 15 dakika sürmelidir.

Kömür tutuşturma bacası satın almak için Aksa Şömine Ltd. satış sitesini  www.aksasomine.com ziyaret ediebilirsiniz.

En Hızlı  İpucu: Süreci önemli ölçüde hızlandırmak istiyorsanız, Kömür tutuşturma bacası  ve barbekü fanı  kullanın . Bu kurulum, kömürünüzü normal bir bacada harcadığı süreden çok daha kısa sürede yakabilir!

2: Mangal tutuşturucu  + Barbekü  Fanı Kullanmak

·         1-3 adet tutuşturucuyu yakıp  kısmen kömürün içine gömün, her birini bir el çakmağı veya meşale ile yakın ve yanmasına izin verin. Tutuşturucular  kömürü yakmaya yetecek kadar uzun süre dayanacaktır. Bu yöntem yaklaşık 20-30 dakika sürecektir.

·         İşlemi hızlandırmak için, Barbekü Fanını  ızgaranın kenarına kelepçeleyin ve fanı doğrudan aleve doğrultarak 10 dakikadan kısa sürede büyük bir ateş elde edin! 

 Bu yöntem Ateş çukurunda ve  şöminelerde ateş yakmak için de kullanışlıdırlar.

Barbekü fanı  olmadan yalnızca tutuşturucu  kullanıyorsanız, kömürlerin ısınması için yeterli zaman ayırmayı unutmayın. Zaman sizin için lüksse BBQ fanı  almanızı öneririz . Sadece kömür yakmak için değil, aynı zamanda ızgaranızda, ateş çukurunuzda ,şöminenizde ve diğer yerlerdeki yangınları artırmak için de gerçekten yararlı bulacağınızı düşünüyoruz.

.

3: Gazlı –tüplü tutuşturucular  Kullanmak

Büyük bir ateş yakmak için veya ızgarada kömürü daha hızlı yakmak için en sevdiğimiz yöntem , tüplü  meşale kullanmaktır . Bu, özellikle ısınması için büyük miktarda ısı gereken kömürün ateşlenmesi için  mükemmel bir yoldur.  Bu yöntemin dezavantajları, yanarken meşaleyi yakından tutmanız  ve propanı elinizde bulundurmanız gerektiğidir, ancak bu, işi halletmenin hızlı ve kolay bir yoludur.  Bunun alternatifi ise bir (veya daha fazla) kömür bacası kullanmak ve kömürlerden gelen ısının tankı ısıtmasını 2-3 saat beklemektir.

4: Sıvı tutuşturucu Kullanmak

Sıvı tutuşturucu  kullanmanızı önerdiğimiz tek zaman,  açık  ızgaralı mangallardır . 

Bu yöntemle mangal kömürlerinin  yanması yaklaşık 15-20 dakika sürer. Sıvı tutuşturucu Şişesinin üzerindeki talimatları uygulamayı unutmayın  ve güvende kalın!

www.aksasomine.com Mağazamızda sıvı tutuşturucu bulunmaktadır.

Kaliteli Kömür

Kömürle yemek pişirirken kaliteli bir kömür kaynağına ihtiyacınız olacak. Meşe odunu kömürü  veya sert ağaç kömürü tavsiye etmekteyiz.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.